Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

SDKarttanSesCalma derleme hatası

Çöküş
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

  • SDKarttanSesCalma derleme hatası

    Merhaba SDKarttanSesCalma.ino uygulaması Deneyapkart 1A için derleniyor. Ancak Deneyapkart 1A V2 için derlenmiyor.
    Kod:
    AutoAnalogAudio.h:235:3: error: 'adc1_channel_t' does not name a type; did you mean 'i2s_channel_t'?
    adc1_channel_t adcChannel;
    ^~~~~~~~~~~~~~
    i2s_channel_t
    Hatasının izini sürünce AutoAnalog_config.h dosyasında DAC pinlerinin tanımlandığını gördüm. Deneyapkart 1A V2 de DAC pinlerinin olmadığını öğrendim.
    Bu uygulamada kullanılan AutoAnalogAudio kütüphanesi DAC pinlerine dayandığı için deneyapkart 1A V2 ile uyumsuz mu acaba?

    Deneyapkart 1A V2 için SD karttan Ses çalma uygulamasını nasıl kullanabilirim? Deneyen arkadaşımız var mıdır?

  • #2
    Merhabalar, Ses çalma üzerine biraz araştırma yaptım sonuçları ile ilgili birkaç birşey yazmak istiyorum. Ses ile çalışan arkadaşlar olursa fikir verebilir.
    Öncelikle Sesi kaydederken ADC pinlerini ya da I2S pinlerini kullanabiliyorsunuz. Bu birimlerden I2S in çözünürlüğü daha iyi. Ses kalitesi daha iyi ancak Daha fazla pin kullanıyor ve mikrofonları bi tık daha pahalı.
    Kayıtlı sesi çalarken DAC pinlerini ya da yine I2S pinlerini kullanabiliyorsunuz. Aynı şekilde I2S nin çözünürlüğü daha iyi. Amfi modülü (Max98357) nispeten daha pahalı.

    Deneyapkart 1A DAC olarak kullanılabilecek 2 pin var.PAM8403 gibi bir amfi hoparlörden iyi bir ses almanızı sağlayabilir. Deneyapkart 1A V2 de DAC yok. o yüzden Deneyapkart 1A V2 ile ses çalacaksanız I2S amfisine(Max98357) ihtiyacınız var.

    Her iki kartta da I2S pinleri var. İstediğiniz dijital pinleri başka arabirimlerinizle çakışmıyorsa kullanabiliyorsunuz. Ancak en fazla 2 tane I2S modülü kullanabilirsiniz. Toplamda 2 I2S modülü kullandığınızda 6 tane dijital pininiz kullanılmış olacaktır.

    En son düzenleyen MeKAnick; 12-25-2023, 07:24 PM.

    Yorum Yap

    Hazırlanıyor...
    X