Duyuru

Çöküş
Henüz duyuru yok

Deneyap Mini Güç ışığı yanıyor fakat bilgisayar okumuyor

Çöküş
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

  • Deneyap Mini Güç ışığı yanıyor fakat bilgisayar okumuyor


    ​​​​​Deneyap mini ile bir proje geliştirmekte idim fakat projede çok fazla kablo bağlantısı bulunması sebebi ile sanırım bazı kablolar temas etti. Bunun sonucunda deneyap mini güç ışığı sönük yanmaya başladı. Hemen söküp bilgisayara bağladım ve sönük yanmaya devam etti. Bir kaç kez sök tak yaptım. Güç ışığı normal yanmaya başladı. Fakat bilgisayar kartı okumuyor. Çıkarıp tekrar taktım bir kaç kez ve RGB ledi kırmızı yanmaya başladı. Tahminimce yazılımsal veya donanımsal bir problem sonucu kart kendini kapadı çünkü RGB'nin kırmızı yanmasının geliştiriciler tarafından bir problem çıktığında uyarı vermesi amaçlı kasıtlı olarak ayarlandığını düşünüyorum(Bu konuda bi fikrim yok sadece tahmine dayalı düşüncem). Aygıt yöneticisinden kontrol ettim fakat hiçbir şekilde okumuyor. Reset tuşuna bir çok kez basıp denedim, farklı kablolarla denedim. Başka bilgisayara taktım fakat hiçbir şekilde bilgisayar okumuyor sadece güç ışığı yanıyor. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa çok memnun olurum.


  • #2
    RGB LED'in kırmızı olarak yanmasının özel bir anlamı bulunmuyor. Anlattıklarınıza göre pinlerde yapılan hatalı bağlantı kartınızın bozulması ile sonuçlanmış diye düşünüyorum. Bu nedenle kartınızı bilgisayarınıza bağladığınızda USB portundan karta erişemiyorsunuz. Kesin olarak sonuca varmak için kart üzerinde elektriksel inceleme yapılması gerekir. Elinizde bir multimetreniz varsa pinlerde bir kısa devre kontrolü yaparak incelemeye başlayabilirsiniz.

    Bildirilen USB portu görmeme sorunları genel olarak ilgili sürücünün bilgisayarda yüklü olmaması ile ilgili oluyor. Daha önce aynı bilgisayarda kartınızı kullandığınızı düşündüğüm için sizin durumunuza bir çözüm sağlamayacaktır ancak isterseniz aşağıdaki linkte yer alan sorun giderme yöntemini deneyebilirsiniz.
    https://docs.deneyapkart.org/tr/cont...un-giderme-dym

    Yorum Yap


    • #3
      Evet sanırım kartı bozdum ama yine de bi umut okulumdaki atölyede multimetre bulunmakta onunla ölçüm yapabilirim de pinlerden ölçeceğim değerlerin kaç olması gerekiyor acaba?

      Yorum Yap


      • #4
        Bir de elimde bulunan diğer kartlarda da aynı sıkıntıyı yaşamamak için karta harici olarak güç verdiğimizde güç bağlantısına elektriksel koruma gibi bişey yapılabiliyor mu acaba? eğer yapılabiliyorsa nasıl yapabilirim

        Yorum Yap


        • #5
          3V3, 5V ile GND pinleri arasında kısa devre var mı diye kontrol edebilirsiniz. Kod yükleyebilseydiniz tüm pinlere dijital çıkış veren bir programı kartınıza yükleyip pinlerdeki gerilimin 3.3V civarı olup olmadığını ölçebilirdiniz. Deneyap Mini geliştirme kartında özel bir koruma bulunmuyor.
          Deneyap Kart'ın ise 24 adet lojik pininden 16 adedinde PTC sigorta bulunmaktadır. Bu lojik pinleri aşırı akıma karşı korumakta, dolayısyla işlemciyi de korumaktadır.

          Yorum Yap

          Hazırlanıyor...
          X